Uitzenden

Uitzenden

Als uitzendkracht werk je korte of langere periodes, mogelijk bij verschillende werkgevers. De flexibiliteit zit bij het uitzenden aan twee kanten. Zowel de werkgever als de uitzendkracht kan een uitzendovereenkomst op ieder moment, in wederzijds overleg, beëindigen. Natuurlijk gaan wij altijd voor een langdurige samenwerking. We zien het graag gebeuren dat een werknemer bij ons begint en uiteindelijk door de tevreden werkgever in dienst genomen wordt. Dan weten we dat we écht een goede match gemaakt hebben.

Payroll

Wanneer je als werknemer bij ons op de payroll staat, betekent dit dat jouw feitelijke werkgever (de werkgever waar je daadwerkelijk werkt) jou geworven en geselecteerd heeft, maar niet in dienst genomen heeft. Je staat in plaats daarvan bij ons, jouw juridische werkgever, op de loonlijst en wij zorgen er onder andere voor dat het salaris iedere keer netjes op je rekening staat. Het hebben van twee werkgevers is ideaal. De ene werkgever verzorgt het administratieve gedeelte tot in de puntjes en de andere heeft alle tijd en energie om zich met het reilen en zeilen op de werkvloer bezig te houden. En dat merk je als werknemer!

Werven & selecteren

Het vinden van een geschikte kandidaat is niet altijd even makkelijk. Werkplan weet dat, en vooral hoe je efficiënt en succesvol werft en selecteert. Werkgevers zetten dan ook graag hun vraag bij ons uit zodat wij onze netwerken en kanalen kunnen inzetten om jou, de ideale kandidaat, te vinden. Wanneer wij kennis gemaakt hebben en een goede match bespeuren, stellen we je voor aan de werkgever. Mocht de werkgever vervolgens met jou in zee willen, dan houdt onze samenwerking daar op. Je komt bij de werkgever op de loonlijst en arbeidsvoorwaarden en overige gerelateerde zaken stemmen jullie samen af.

Detacheren

Word je door ons gedetacheerd, dan betekent dat dat een werkgever voor langere periode op zoek is naar extra versterking. Waar uitzendkrachten werken zonder vastgestelde einddatum, is een gedetacheerde veelal langer onder de pannen – op projectbasis of voor bepaalde tijd. Gedurende de detacheringsovereenkomst sta je dan bij ons, de juridische werkgever, op de loonlijst, terwijl je bij de feitelijke werkgever aan de slag gaat. Wij zorgen ervoor dat je salaris iedere keer netjes op je rekening staat en ontzorgen de werkgever wat betreft administratieve lasten en juridische risico’s. Beval jij goed en bevalt het jou goed, dan is een overname na verloop van tijd zo geregeld.

De flexibiliteit zit bij het uitzenden aan twee kanten

Favicon

Wie bepaalt mijn salaris?

Er wordt vaak gedacht dat je minder verdient bij een uitzendbureau, dan wanneer je bij de werkgever zelf in dienst bent. Dit is niet waar. Ten eerste bepalen niet wij, maar de werkgever de hoogte van jouw salaris. En ten tweede moet het salaris van een uitzendkracht, volgens het loonverhoudingsvoorschrift uit het cao van NBBU, gelijk zijn aan die van werknemers, werkzaam in een gelijkwaardige functie, in dienst van de werkgever. Ook het aantal adv-dagen, toeslagen voor overwerk, loonstijgingen, reis- en pensionkosten en periodieken dienen hetzelfde te zijn – conform de cao van de opdrachtgever. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan eens de cao pagina van de NBBU

Pin It on Pinterest

Share This