Tips & updates overzicht

NOW- regeling 5 tips

Door Werkplan, 06-04-2020

Zoals je weet heeft het kabinet met de NOW-regeling een maatregel in het leven geroepen om mensen zoveel mogelijk in dienst te houden. De regeling geldt eveneens voor uitzendkrachten, ook voor uitzendkrachten met uitzendbeding. Hoe je deze regeling toepast, hangt af van je bewuste keuze.
 
Het UWV heeft de loketten geopend waar een aanvraag kan worden ingediend tot 31 mei 2020. We raden je aan hiervan gebruik te maken, maar verzoeken je met klem je eerst zo goed mogelijk te informeren.

5 TIPS

1. Referentieperiode

  • Kies je referentieperiode zorgvuldig

Ga na in welke periode je omzetverlies het hoogst is. Kies uit 3 vastgestelde periodes en doe dit zorgvuldig. Je kunt deze periode niet meer wijzigen na het indienen van je aanvraag.

 

2. Liquiditeit

  • Is je bedrijf liquide (nog) gezond?

Het UWV keert ondernemers die in zwaar weer verkeren het eerst uit. Kun je het financieel nog handelen? Heb dan even geduld met je aanvraag en bekijk goed wat voor jou als ondernemer het voordeligst uitpakt.

 

3. Loonsom

  • Bepaal je loonsom en houd deze gelijk

Houd je loonsom gelijk aan januari 2020 om eventuele terugbetaling te voorkomen. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk medewerkers aan het werk te houden, anders word je achteraf sowieso gekort op de verkregen subsidie.

 

4. Werkgeverslasten

  •  Lage compensatie werkgeverslasten

Slechts 30% compensatie voor werkgeverslasten, welke doorgaans hoger en daarmee niet dekkend zijn.

 

5. Aanvraag indienen

  • Wie verzorgt de aanvraag?

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van de NOW regeling voor de werknemers die je direct in dienst hebt. Wij van Werkplan verzorgen de aanvraag voor alle uitzendkrachten. Let wel, je kunt maar 1 keer een aanvraag indienen, en deze kan later niet meer gewijzigd worden. Het aanvraagloket is per vandaag geopend en t/m 31 mei a.s. beschikbaar.