Tips & updates overzicht

Krijgen uitzendkrachten doorbetaald tijdens de feestdagen?

Door Debbie, 10-12-2019

Nog even en de periode met een aantal feestdagen breekt weer aan. Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaar. Heerlijk, maar: krijg jij als uitzendkracht dan gewoon doorbetaald?

Het antwoord is: ja. Over het algemeen krijg je als uitzendkracht gewoon betaald op feestdagen. Maar er zijn uitzonderingen. Zo krijg je, als je pas sinds kort voor een werkgever aan de slag bent, maar een deel van het dagloon. Dit komt omdat er een gemiddelde wordt genomen uit de laatste dertien gewerkte weken. In eerste instantie krijg je dus naar ratio uitbetaald op feestdagen.

Daarnaast geldt: werk jij nooit op woensdag, dan krijg je feestdagen als Eerste Kerstdag en Nieuwjaar (die dit jaar op woensdag vallen) níet uitbetaald. Je krijgt alleen geld op feestdagen die vallen op dagen waarop je normaal gesproken - en al een tijdje - werkt.

Kortom: werk je al een tijdje fulltime? Dan krijg je op feestdagen gewoon het gebruikelijke aantal uur uitbetaald. En werk je bijvoorbeeld elke woensdag 2 uur. Dan krijg je op een feestdag die op woensdag valt dus gewoon 2 uur uitbetaald.

Fase 3 contract

Heb je trouwens een fase 3, oftewel een bepaalde tijdscontract? Dan krijg je elke week standaard het afgesproken aantal uur. Of er nu een feestdag is of niet. Geniet ervan!