Tips & updates overzicht

Een hele week werken? Onderzoek zegt van niet!

Door Nina, 17-07-2019

Het liefst werken we op een leuke plek, verdienen we een leuk salaris en willen we als het even kan ook nog gezellige, leuke collega's. Logisch toch? Maar wat is nou het beste voor ons wergeluk, hoeveel uur moet je dan werken?

Het antwoord is simpel, 8 uurtjes. Per dag? Nee, per week! Dat zegt socioloog en Cambridge-onderzoeker Brendan Burchell tenminste, na een grootschalig onderzoek. Door 8 uur per week te werken zou je namelijk het meeste werkgeluk ervaren. Een verrassende uitkomst vindt ook de onderzoeker zelf. Maar hij noemt het ook logisch. Het effect pas echter pas zichtbaar zijn op de langere termijn, namelijk over vijftien tot twintig jaar.

Machines en robots

Het is namelijk zo dat er steeds meer banen en werkzaamheden worden overgenomen door machines en robots. Kort gezegd is het straks misschien wel normaal dat steeds meer mensen niet meer fulltime werken. Zo zegt de onderzoeker dat het langzaamaan meer en meer geaccepteerd zal worden en dat de lonen omhoog zullen gaan, waardoor het in de toekomst ook echt mogelijk kan zijn.

Wat denk jij? Zit je liever elke dag op je werk of ga je toch liever voor die 8 uur per week? Vooralsnog zullen we toch echt meer dan 8 uur moeten werken met z'n allen, omdat de samenleving niet is ingericht op enkel parttimers.

Bron: AD.nl